URHEILULÄÄKETIETEEN SÄÄTIÖ

Kuntotestaus

Kuntotestauksesta vastaavilla liikuntafysiologeillamme on alan yliopistollinen korkeakoulututkinto. Heillä on laaja-alainen ja pitkäaikainen kokemus toimimisesta suomalaisten urheilijoiden ja kuntoilijoiden kuntotestauksen ja valmennuksen parissa sekä kuntotestauksen asiantuntija- ja koulutustehtävissä.

Kuntotestaus koostuu aina esimittauksista, lääkärintarkastuksesta, kuormituskokeesta ja testipalautteesta. Palveluiden johtoajatuksena on harjoittelun yksilöllinen ja turvallinen ohjeistaminen tavoitteiden, esitietojen, kuormitusvasteiden ja testitulosten perusteella.

Kuntotestaustoiminnassa Helsingin Urheilulääkäriasema on keskittynyt kestävyyssuorituskykyyn liittyvien vasteiden mittaamiseen ja analysointiin kuormituksessa. Käytössämme on kaksi huippuluokan kuormituslaboratoriota. Kuormitusvälineinä ovat käytössä juoksumatto (juoksu, kävely tai sauvakävely) ja polkupyöräergometrit. Mittausvälineinä laboratorioissa ovat mm. hengityskaasu- ja laktaattianalysaattorit sekä biosignaalien ja sykkeen tallennusjärjestelmät. Erityistapauksissa kuntotesteihin voidaan liittää myös muita liikuntafysiologian laboratorion menetelmiä ja laitteita.

Kuntotesteihin voi hakeutua ilman lääkärin lähetettä.


Ajanvaraukset ja tiedustelut toimistostamme arkisin klo 8.30 - 16.00

Puh 09 4342 100

Tiedustelut testeistä
jyrki.aho(at)hula.fi
juha.peltonen(at)hula.fi 

Ajanvaraukset ja tiedustelut toimistostamme arkisin klo 8.30 - 16.00


Puh 09 4342 100


Jos et pääse tulemaan varaamallesi ajalle, peruutathan sen puhelimitse tai sähköpostitse info@hula.fi, edellisenä päivänä.

Varaamme oikeuden laskuttaa myöhässä peruutetut tai peruuttamattomat palvelut. 


Ajanvarauksemme toimii ensisijaisesti puhelimitse. Koska keskuksessamme on aika-ajoin ruuhkaa, voit jättää ajanvaraustasi koskevan soittopyynnön sähköpostitse ajanvaraus@hula.fi.