URHEILULÄÄKETIETEEN SÄÄTIÖ

Kestävyystestit

Kestävyystesteissä mitataan suorituskykyä sekä ensisijaisesti hengitys- ja verenkiertoelimistön vasteita rasitukseen. Suorituskyvyn kannalta keskeinen maksimaalisen hapenottokyky voidaan määrittää joko hengityskaasuista mittaamalla (ns. suora menetelmä) tai arvioimalla sykkeen nousun ja työtehon suhteesta (ns. epäsuora menetelmä). Kestävyysharjoittelussa käytettävät aerobinen ja anaerobinen kynnys määritetään hengityskaasu- ja veren laktaattipitoisuusvasteiden perusteella.

Testivalikoimissamme ovat seuraavat kestävyysominaisuuksien testit:

Maksimaalisen hapenottokyvyn testi suoralla menetelmällä, kynnysmääritykset hengityskaasu- ja laktaattivasteista 295 €

Maksimaalisen hapenoton mittaaminen juoksumatto- tai polkupyöräergometrikuormituksella, aerobisen ja anaerobisen kynnyksen määrittäminen hengityskaasu- ja laktaattivasteista.

Testi mahdollistaa pohjan yksilöllisen liikuntaohjelman laatimiselle sekä syke- että juoksuvauhti- tai tehorajoineen. Testi voidaan toteuttaa myös ilman laktaattinäytteitä, jolloin kynnystasojen määritys tapahtuu hengityskaasuvasteista. Hinta on tällöin 260 €

Epäsuora maksimaalinen testi laktaattimittauksin (epäsuora testi kynnysmäärityksin), 220 €

Aerobisen ja anaerobisen kynnyksen määrittäminen maksimaalisella juoksumatto- tai polkupyöräergometrikuormituksella, kynnysmääritykset laktaattivasteista

Maksimaalinen hapenottokyky (VO2max) arvioidaan ns epäsuoralla menetelmällä työkuormien ja – sykkeiden perusteella. Aerobinen sekä anaerobinen kynnys määritetään laktaattimuutosten perusteella.

Polkupyöräergometritesti submaksimaalisena 3-5 kuormalla (epäsuora submaksimaalinen polkupyöräergometritesti), 160 €

Modifioitu WHO:n polkupyöräergometritesti, jossa maksimaalinen hapenottokyky (VO2max) arvioidaan epäsuoralla menetelmällä työkuormien ja – sykkeiden perusteella.

Kaikki kuntotestimme toteutetaan kuntotestien sisältö – kuvauksen mukaisesti. Testiin valmistautumisohjeet löydät Tietopankki – sivulta.


Ajanvaraukset ja tiedustelut toimistostamme arkisin klo 8.30 - 16.00

Puh 09 4342 100

Tiedustelut testeistä
jyrki.aho(at)hula.fi
juha.peltonen(at)hula.fi 

Ajanvaraukset ja tiedustelut toimistostamme arkisin klo 8.30 - 16.00


Puh 09 4342 100


Jos et pääse tulemaan varaamallesi ajalle, peruutathan sen puhelimitse tai sähköpostitse info@hula.fi, edellisenä päivänä.

Varaamme oikeuden laskuttaa myöhässä peruutetut tai peruuttamattomat palvelut. 


Ajanvarauksemme toimii ensisijaisesti puhelimitse. Koska keskuksessamme on aika-ajoin ruuhkaa, voit jättää ajanvaraustasi koskevan soittopyynnön sähköpostitse ajanvaraus@hula.fi.