URHEILULÄÄKETIETEEN SÄÄTIÖ

Kuntotestien tietopankki

Testiin valmistautuminen

Jotta testitulos olisi mahdollisimman luotettava ja testitilanne vakioitu, huomioi seuraavat seikat:

  • Kuntotesti tulisi tehdä hyvin levänneenä.
  • Totuttua liikuntaa voi harrastaa edeltävinä päivinä normaalisti. Ennen testiä on kuitenkin edullista harjoitella muutamia päiviä kevennetysti.
  • Vältä raskasta ateriaa ennen testiin tuloa sekä tupakointia, kahvin, teen tai virkistysaineita sisältävien virvoitusjuomien, kuten esimerkiksi Cola-juomien nauttimista pari tuntia ennen testiä. Testiä edeltävänä vuorokautena ei saa nauttia alkoholia.
  • Aikaerovyöhykkeiden yli matkustamista samoin kuin yli 6 tunnin lentomatkoja on syytä välttää kuntotestiä edeltävinä päivinä.

Sairaustapauksissa ota mahdollisimman ajoissa yhteyttä ajanvaraukseen, puhelin 09 4342100, koska sairaana tai oireilevana testiä ei tehdä.

Testivarusteet:

Testivarusteiksi soveltuvat normaalit liikunta- tai urheiluvarusteet sekä pyyhe suihkussa käyntiä varten. Tekniset paidat voivat kuitenkin aiheuttaa mittaussignaaleihin häiriöitä, jolloin puuvillainen paita olisi suotavampi. Omaa sykemittaria voi halutessaan käyttää.

Polkupyöräergometrit

Urheilulääkäriasemalla on käytössä Monark LC-7 ja Monark 839E ergometrit. joihin voidaan vaihtaa Shimano SPD-, SPD-SL-, Look- tai Look Keo -polkimet, jolloin polkupyöräergometritesteissä voi käyttää omia klossikenkiä. Mikäli asiakkaalla on muunlaiset klossit (esim. Crank Brothers, Time, Speedplate ym), kannattaa ottaa omat polkimet mukaan. Jos et käytä klossikenkiä, voi testin tehdä lenkki- tai sisäpelikengät jalassa. Mikäli tiedossasi on omat pyörän satula- ja kädensijojen etäisyyssäädöt, kannattaa ne ottaa mukaan testiin tullessa.

Kuntotestauksen laatutyö Helsingin Urheilulääkäriasemalla

Suomessa on 1990-luvun alkupuolelta lähtien tarkkailtu kuntotestausta tekevien palveluntarjoajien laatutasoa. Helsingin Urheilulääkäriasema on yli 20 vuoden aikana ollut kehittämässä kuntotestauksen laaduntarkkailua ja osallistunut laaduntarkkailuun heti järjestelmän alkuvaiheesta alkaen. Kuntotestaustoiminnassamme noudatamme suomalaisia ja kansainvälisiä suosituksia ja hyviä käytäntöjä kuntotestaustoiminnan järjestämisestä.

 

Ajanvaraukset ja tiedustelut toimistostamme arkisin klo 8.30 - 16.00


Puh 09 4342 100


Jos et pääse tulemaan varaamallesi ajalle, peruutathan sen puhelimitse tai sähköpostitse info@hula.fi, edellisenä päivänä.

Varaamme oikeuden laskuttaa myöhässä peruutetut tai peruuttamattomat palvelut. 


Ajanvarauksemme toimii ensisijaisesti puhelimitse. Koska keskuksessamme on aika-ajoin ruuhkaa, voit jättää ajanvaraustasi koskevan soittopyynnön sähköpostitse ajanvaraus@hula.fi.