Ajankohtaista

2 months ago

Helsingin Urheilulääkäriasema

HULAn kesäretki. Pyöräillen Helsingissä, tulevat toimitilat Urhea-kampuksella katsastaen. ... See MoreSee Less

Lue lisää..

Tuomme uusia liikuntafysiologian asiantuntijapalveluita olemassa olevien rinnalle. Testaustoiminnan lisäksi tarjoamme myös valmennus- ja konsultaatiopalveluita jotka on mahdollista toteuttaa myös etänä.

Yksilölliset harjoitusohjelmat:

Haluatko saada enemmän irti harjoittelustasi? Hanki meiltä ammattilaisen laatima yksilöllinen harjoitusohjelma joko kuntotestin yhteyteen tai erikseen. Liikuntafysiologin laatiman harjoitusohjelman voi yhdistää joko kuntotestiin tai erilliseen puolen tunnin konsultaatioon, jossa kartoitetaan asiakkaan lähtotietoja, sekä harjoitustavoitteita, joiden perusteella harjoitusohjelma laaditaan. Harjoitusohjelmamme sopivat hyvin niin liikuntaharrastusta aloitteleville henkilöille kuin aktiiviliikkujille. Ammattilaisen laatima harjoitusohjelma auttaa sinua saamaan enemmän irti harjoitteluun käytetystä ajasta.

Harjoitusohjelmien pääpaino on kestävyysominaisuuksien kehittämisessä lajeissa kuten pyöräily, juoksu, triathlon, soutu ym., mutta asiakkaan taustan ja tavoitteet huomioiden ohjelma voi sisältää myös voimaharjoitteluohjeita. Tällöin kuitenkin olettamuksena on, että asiakas hallitsee liiketekniikat ja kykenee toteuttamaan omatoimista voimaharjoittelua turvallisesti.

Harjoitusohjelma rakennetaan yksilöllisesti siten, että koko harjoitusjakson tavoite huomioidaan. Ohjelmassa jokaisen harjoituksen sisältö ja tavoite tuodaan esille, jolloin ohjelman seuranta on tehty helpoksi ja selkeäksi.

Liikuntafysiologin konsultaatio:

Kaipaatko vastausta liikunnan erityiskysymyksiin taikka ideointia harjoittelun viemisessä uudelle tasolle? Konsultaatiossa voimme pureutua nimenomaan sinua askarruttaviin kysymyksiin.

Liikuntafysiologin konsultaatiossa pureudumme yksilön harjoittelun erityiskysymyksiin. Konsultaatiota sopii erinomaisesti niin liikuntaa aloitteleville, aktiiviliikkujille kuin valmentajillekin/liikunta-alan ammattilaiset. Konsultaatiokäynnin tavoitteena on ratkaista yksilön liikunnan erityiskysymyksiä. Liikuntaa aloittelevan kanssa voimme käsitellä järkeviä tavoitteita sekä turvallisen ja tehokkaan liikunnan periaatteita yksilön näkökulmasta. Aktiiviliikkujia kannustamme konsultoimaan liikuntafysiologiamme esimerkiksi harjoitusohjelmien arviointiin, uusien harjoitusideoiden hakuun taikka erityiskysymyksissä kuten erilaisiin olosuhteisiin sopeutuminen, rasva-aineenvaihdunnan kehittäminen, jne.

Konsultaation tavoitteena on tuoda selkeitä, käytännöllisiä, korkeasti koulutetun liikunta-alan ammattilaisen muotoilema ratkaisuja ja vastauksia nimenomaan sinun tilanteeseesi. Konsultaatiokerran voi yhdistää harjoitusohjelman muotoiluun taikka sen voi toteuttaa erillisenä käyntinä riippuen kysymyksistäsi ja toiveistasi.

Valmennuspalveluista vastaa:

Valmennuksesta sekä konsultaatiosta vastaa Elias Lehtonen (LitM). Eliaksella on usean vuoden tausta kestävyysurheilijoiden sekä kuntoliikkujien valmentamisesta ja testaamisesta. Hän on valmentanut sekä huippu-urheilijoita että elämäntapamuutokseen pyrkiviä kuntoliikkujia. Liikuntafysiologian opinnoissaan Elias on keskittynyt erityisesti aerobista aineenvaihduntaa määrittäviin tekijöihin niin koko kehon kuin lihassolutasolla. Erityinen kiinnostuksen kohde Eliaksella on kestävyysharjoittelun harjoitusadaptaatioiden optimoiminen.

Valmennuksessaan Elias pyrkii yhdistämään yksilöllisyyden sekä tieteellisen tiedon kestävyysharjoittelun periaatteista, jolloin valmennuksen tavoitteena on kehittää valmennettavaa optimaalisesti kohti hänen tavoitteitaan. Elias ottaa myös mielellään kantaa erilaisiin valmennuksen erityiskysymyksiin kuten kestävyysurheilijan voimaharjoittelu, liikuntaharrastuksen aloittaminen, rasva-aineenvaihdunnan kehittäminen, jne. Tarvittaessa voimme ottaa kysymyksiisi moniammatillisen näkökulman yhdessä lääkärin kanssa.
... See MoreSee Less

Lue lisää..

HULAn etätoiminta avattu!

Helsingin urheilulääkäriasemalta (HULA) myös etänä
• Lääkäreiden vastaanottoaikoja.
• Liikuntafysiologin konsultaatio- ja valmennuspalveluita.
• Ravitsemusterapeutin vastaanottoaikoja

NÄIN VARAAT AJAN ETÄVASTAANOTTOON
1. Varaa aika HULAsta haluamaasi palveluun
• Lääkärille tai ravitsemusterapeutille
• Netistä hula.fi/ajanvaraus/
• Kirjoita ajanvaraustekstiin ETÄ ja puhelinnumerosi.
• Tai soittamalla 09 – 43 42 100.
• Liikuntafysiologille
• Soittamalla 09 – 43 42 100.
... See MoreSee Less

Lue lisää..
Scroll Up