Lääkärien vastaanotto
Kaikki asemamme lääkärit ovat urheiluun ja liikuntaan perehtyneitä erikois- tai erikoistuvia lääkäreitä. Heillä on laaja-alainen kokemus toimimisesta urheilijoiden ja joukkueiden lääkäreinä.
Liikuntalääketieteen erikoislääkärien erikoisosaamista ovat kunto- ja huippu-urheiluun sekä liikunnan aloittamiseen liittyvät asiat. Tällaisia ovat mm. akuuttien vammojen ja rasitusvammojen tutkiminen ja hoito, rasitukseen liittyvien hengitys- ja verenkiertoelimistön ongelmien kuten astman, sekä ylikuormitustilan ja rasitukseen liittyvien rytmihäiriöiden tutkiminen ja hoito.
Urheilijoiden ja kuntoilijoiden terveystarkastuksia tehdään niin juniori- kuin maajoukkueurheilijoille sekä kuntoilijoilla ja liikunnan aloittamista suunnitteleville.
Hoitopolku alkaa varaamalla aika lääkärin vastaanotolle. Vastaanotolle hakeutumiseen ei tarvita lähetettä.
Lääkärit:
- Julia Järvimäki, LL, liikuntalääketieteeseen erikoistuva lääkäri, julia.jarvimaki(at)hula.fi (esittely)
Julia valmistui lääketieteen lisensiaatiksi Oulun yliopistosta 2013 ja hän erikoistuu tällä hetkellä liikuntalääketieteen erikoislääkäriksi HULA:ssa. Työkokoemusta Julialla on kertynyt useilta eri erikoisaloilta ja mm. pitkähkö työhistoria Puolustusvoimilla, joten hän voi tarvittaessa ottaa kantaa myös nuoren urheilijan palveluskelpoisuuteen. Julia ratkoo yhtä suurella innolla ja mielenkiinnolla niin huippu-urheilijan kuin vasta liikuntaharrastustaan aloittelevan asiakkaan terveyspulmia. Osa Julian työstä toteutuu yhteistyönä HULA:n ja Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia Urhean kanssa. Tulevalla kaudella Julia toimii myös HIFK:n A-junioreiden toisena lääkärinä.
- Stefan von Knorring, LL, liikuntalääketieteen erikoislääkäri (esittely)
Stefan on Helsingin yliopistosta valmistunut liikuntalääketieteen erikoislääkäri ja hän toimii Urheilulääkäriaseman vastaanottotoiminnan vastuulääkärinä. Stefanilla on kokemusta lääkärinä eri urheilulajeissa, niin aikuisten kuin junioreiden parissa, erityisesti joukkuelajeissa.
Kilpaurheilijoiden lisäksi Stefan auttaa kaikenikäisiä liikkujia kaikissa terveyteen liittyvissä asioissa, kuten liikuntavammoissa, ylirasitustiloissa ja hengitysvaikeuksissa. Erityisosaamista myös lasten ja nuorten rasitusvammoista.
Stefan toimii Suomen miesten käsipallomaajoukkueen lääkärinä ja myös Olympiakomitean tukiurheilijoiden omalääkärinä. Stefan on toiminut myös Suomen joukkueen lääkärinä kesä- ja talviuniversiaadeissa v. 2005-2015. Stefan palvelee suomen lisäksi myös ruotsiksi (äidinkieli) ja englanniksi.
- Klaus Köhler, LL, liikuntalääketieteen erikoislääkäri (esittely)
Klaus on Helsingin Yliopistosta valmistunut liikuntalääketieteen erikoislääkäri. Hän työskentelee monipuolisesti eri urheilulajien lääkärinä niin aikuisten kuin junioreiden parissa. Klaus on hankkinut runsaasti myös kansainvälistä kokemusta koulutuksista ja urheilukisoista.
Kilpaurheilijoiden lisäksi Klaus auttaa kaikenikäisiä liikkujia kaikissa terveyteen liittyvissä asioissa, kuten liikuntavammoissa, ylirasitustiloissa ja hengitysvaikeuksissa. Erityisosaamista myös lasten ja nuorten rasitusvammoista.
Klaus on muun muassa HJKn joukkuelääkäri sekä lumilautailun, alppihiihdon ja freestylehiihdon maajoukkueiden lääkäri. Hän on pääkaupunkiseudun urheiluakatemia URHEAn asiantuntijalääkäri ja toimi Suomen joukkueen lääkärinä Pyeongchangin Olympialaisissa 2018 sekä kisojen vastaavana lääkärinä koripallon EM-kisoissa Helsingissä 2017.
Klaus palvelee huumorilla ja intohimolla suomen lisäksi myös ruotsiksi, englanniksi ja norjaksi.
- Arja Uusitalo, LT, dosentti, ylilääkäri, liikuntalääketieteen erikoislääkäri ja kliinisen fysiologian erikoislääkäri (esittely)
Arja on lääketieteen tohtori, dosentti, liikuntalääketieteen erikoislääkäri sekä kliinisen fysiologian ja isotooppilääketieteen erikoislääkäri ja Helsingin urheilulääkäriaseman ylilääkäri. Arja toimii monipuolisesti ja aktiivisesti lääkärinä liikunnan ja urheilun parissa. Hän on työskennellyt kilpailulääkärinä ja joukkuelääkärinä kansallisissa ja kansainvälisissä kilpailuissa ja otteluissa mm. yleisurheilussa (SUL:n lääketieteellinen valiokunta), maastohiihdossa, mäkihypyssä, jääkiekossa, pesäpallossa, voimistelussa, ja matkaluistelussa. Hän on työskennellyt myös järjestöissä ja yhdistyksissä liikuntalääketieteen erikoisalaa eteenpäin vieden sekä aikanaan dopingtestaajana. Arjan erityisosaamista ovat stressiin ja ylikuormittumiseen liittyvät asiat, josta hän on myös tehnyt väitöskirjan sekä suorituskykyisyyteen liittyvät asiat, naisurheilu, ja liikkujan oireet (rintakipu, hengenahdistus, väsymys, rytmihäiriöt, lihasoireilu, huimaus, pahoinvointi, kivut ja säryt ja painon muutokset) ja niiden selvittely. Ennaltaehkäisevä toiminta on hänelle tärkeä asia sekä käytännössä että tutkimuksessa sekä teknologian hyväksikäyttö siinä ja diagnostiikassa. Arja on edelleen itsekin kovasti innostunut liikkuja ja aikanaan kilpaurheillut maastohiihtäjänä ja kestävyysjuoksijana. Lisäksi Arja vastaa Helsingin yliopistossa liikuntalääketieteen erikoistumiskoulutuksesta.
Hinnasto
Vastaanottojen hinta on aikasidonnainen. Erikoislääkärien vastaanotto 30-60 minuuttia noin 90-157 euroa. Erikoistuvan lääkärin vastaanotto 30 minuuttia alkaen 60 euroa. Vastaanoton hinnasta voidaan vähentää KELA-korvaus. Toimistomaksu 22.00 euroa.
Takaisin