Urheilulääketieteen säätiö

Urheilulääketieteen säätiö sr.

Urheilulääketieteen säätiön tarkoituksena on tukea ja edistää urheilu- ja liikuntalääketieteellistä sekä liikuntatieteellistä tutkimus-, opetus-, asiantuntija ja palvelutoimintaa. Säätiön hallituksessa on edustus urheilun keskusjärjestöillä ja Helsingin yliopistolla:

Suomen Olympiakomitea  www.olympiakomitea.fi

Työväen Urheiluliitto  www.tul.fi

Suomen Palloliitto  www.palloliitto.fi

Helsingin yliopisto  www.helsinki.fi

Urheilulääketieteen säätiö saa toimintaansa avustusta Opetus- ja kulttuuriministeriöltä. Avustuksen tavoitteena on tuottaa ja laajentaa liikunta- ja liikuntalääketieteellistä tietopohjaa tutkimusprojektein, turvata liikuntalääketieteen erikoislääkärikoulutuksen toteutus, sekä lisätä yhteistyötä liikuntatieteellisten tutkimus- ja tiedonvälitysyhteisöjen kesken sekä muiden sidosryhmien suuntaan.

Helsingin Urheilulääkäriasema

Urheilulääketieteen säätiö hallitsee ja ylläpitää Helsingin urheilulääkäriasemaa. Urheilulääkäriasema tarjoaa monipuolisia ja korkeatasoisia palveluita urheilijoille, liikunnan harrastajille ja liikuntaharrastuksen aloittamista suunnitteleville.

Liikuntalääketieteen yksikkö, Helsingin yliopisto

Urheilulääketieteen säätiön yhteydessä toimii Helsingin yliopiston Lääketieteellisen tiedekunnan, Clinicumin, Liikuntalääketieteen yksikkö. Yliopistollinen tutkimus, opetus ja koulutus toteutetaan yhteistyössä säätiön ja sen lääkäriaseman sekä yliopiston Liikuntalääketieteen yksikön kanssa.

Helsingin Liikuntalääketieteen keskus

Vuonna 1973 perustettu Urheilulääketieteen säätiö ja sen Helsingin urheilulääkäriasema sekä Helsingin yliopiston Liikuntalääketieteen yksikkö muodostavat yhdessä Helsingin Liikuntalääketieteen keskuksen. Tutkimus- ja opetustoiminnasta vastaavat yhdessä Urheilulääketieteen säätiö, sen Urheilulääkäriasema ja yliopiston Liikuntalääketieteen yksikkö.

Helsingin Liikuntalääketieteen keskus on osa Liikuntalääketiede Suomi -verkostoa. https://liikuntalaaketiede.fi/

 

Takaisin etusivulle